Archief

Loodgieter is het zat en trekt foutparkeerder weg bij roldeur

Een loodgieter op bedrijventerrein Leehove in De Lier heeft het helemaal gehad met foutparkeerders en heeft zelf een busje aan de kant getrokken.

Als Niels van Baalen na een klus terug bij zijn werkplaats komt, staan er geregeld wildvreemde auto's voor zijn overheaddeur geparkeerd. Normaal gesproken vraagt hij in de buurt wie zijn bus verkeerd heeft neergezet, maar deze keer ging de loodgieter zelf maar tot actie over.

Met een spanband trok hij de foutparkeerder van zijn plek, zodat er weer ruimte voor zijn werkplaats kwam. Niels heeft de beelden op Facebook gezet en die worden nu veel bekeken. Van Baalen zegt dat er al jaren een parkeerprobleem is op Leehove en hoopt dat de gemeente Westland hier iets tegen gaat doen.

De buurman van de loodgieter, eigenaar Bob van sportschool Pain and Gain, snapt de wegsleepactie volledig. Zeker op het straatje Liermolen met daaraan een keukenwinkel, een autoverhuurbedrijf en de sportschool, is het snel vinden van een parkeerplek vaak lastig. Bob stelt voor om de naastgelegen sloot een meter te dempen, zodat meer ruimte ontstaat en auto's diagonaal kunnen parkeren.

De gemeente Westland zegt van de parkeerproblematiek op de hoogte te zijn. BOA's handhaven volgens een woordvoerder op foutparkeren. Verder is er overleg met ondernemersvereniging BIZ Leehove om tot een oplossing te komen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen De Lier