Archief
WOS - Jeffrey Jacobs

WOS - Jeffrey Jacobs

Meisje uit 's-Gravenzande gebroken kaak geslagen door jongen op straat

Twee meisjes uit 's-Gravenzande zijn in de nieuwjaarsnacht slachtoffer geworden van een zware mishandeling door twee jongens op straat. Eén van de slachtoffers heeft er een gebroken kaak aan overgehouden.

De tieners fietsten in de nacht van 1 januari naar huis toen ze bij de rotonde van de Dijckerwaal en de Heenweg plotseling werden uitgescholden door twee jongens. Eén van de twee slachtoffers heeft het hele verhaal op haar Facebookpagina gedeeld. Nadat de meisjes reageerden op de scheldende jongens, volgde er eerst bij de één een klap in haar nek, vervolgens werd de ander op haar wang gestompt.

Een ander groepje jongens kwam aan en vroeg wat er aan de hand was. Op dat moment wisten de twee meisjes snel op hun fiets te stappen en door te rijden. Volgens de slachtoffers hebben ook de dader en zijn vriend toen de benen genomen richting 's-Gravenzande, over het fietspad van de Naaldwijkseweg. Het meisje dat geslagen was op haar wang, is de volgende dag naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat haar kaak gebroken is.

Nog geen verdachte opgepakt

De meisjes hebben inmiddels aangifte bij de politie gedaan en er is een groot onderzoek gestart. "Het is een hele vervelende zaak, we zijn druk bezig met het onderzoek", laat de politie weten. "We hebben nog geen verdachte opgepakt."

De dader die sloeg is een licht getinte jongen tussen de 17 en 21 jaar. Hij heeft een getrimde snor, een smal gezicht en donker, kort haar. De jongen is circa 1,70 meter lang en droeg zwarte kleding en een pet met logo. Hij had ook een zwarte rugzak bij zich. Zijn vriend is een blanke jongen met blond haar en droeg eveneens zwarte kleding. Wie tips of beelden heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van Westland.