Archief
Metec-Solarwatt Continental Cyclingteam

Wielrenner Jason van Dalen stopt

De Westlandse wielrenner Jason van Dalen (27) stopt als beroepscoureur, zo heeft hij vandaag gemeld op Instagram.

De geboren en getogen 's-Gravenzander stond de laatste drie jaar onder contract bij de ploeg Metec-Solarwatt. In juni afgelopen jaar behaalde Van Dalen in Polen nog de negende plek in het eindklassement van de rittenkoers Cycliste de Solidarnosc. Op 5 september kwam hij lelijk ten val in de Omloop van Valkenswaard. Hij brak een sleutelbeen en ook enkele ribben.

Het jaar 2019 was een succesvolle periode voor sprinter Van Dalen. Hij won de Ronde van Maasdijk en samen met Dylan van Baarle het Valstar Wielerspektakel in Naaldwijk. Vervolgens zegevierde hij ook nog in de laatste etappe van Olympia's Tour.

Eerste profzege

In de kleuren van de Rotterdamse continentale ploeg Delta Cycling boekte Van Dalen begin juli 2018 zijn eerste profzege. Hij was destijds de beste in de slotetappe van de Sibiu Tour in Roemenië.

Een ander groot succes kon hij in 2012 noteren. Samen met drie clubgenoten van Westland Wil Vooruit, werd Van Dalen Nederlands juniorenkampioen bij de titelstrijd in Zoutkamp.

Vanmiddag meldde hij op Instagram: "Tijd voor een nieuw hoofdstuk" en ook "Ik wil iedereen bedanken die altijd achter mij gestaan heeft! De tijd is aangebroken om er een punt achter te zetten."