Archief

Scholen gaan open, buiten sporten verruimd

De basisscholen en middelbare scholen gaan vanaf volgende week maandag weer open. Kinderen tot 18 jaar mogen vanaf dinsdag 11 januari tot 20.00 sporten op buitensportaccommodaties.

Dit hebben de ministers De Jonge en Slob vanmiddag bekendgemaakt. Ook de buitenschoolse opvang is vanaf volgende week weer open.

De basis- en middelbare scholen gingen voor kerst een week eerder dicht vanwege de grote aantallen besmettingen onder kinderen. Afgelopen weekend drongen veel organisaties er op aan om de sluiting niet te laten voortduren na de schoolvakantie. Volgens het OMT zijn de besmettingen bij de jongste kinderen afgenomen, waardoor het mogelijk is de scholen weer te openen. Het mbo en hoger onderwijs blijft echter dicht.

De cijfers maken het ook mogelijk om het buitensporten voor kinderen tot 18 jaar te verruimen. Vanaf november moesten alle sportaccommodaties om 17.00 uur dicht zijn. Vanaf dinsdag 11 januari is de sluitingstijd vastgesteld op 20.00 uur, zodat de jongste kinderen weer volop kunnen buitensporten. Maar wedstrijden buiten clubverband blijven verboden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland