Archief
WOS

WOS

Kandidaten voor Hoekse wijkraad gezocht

Alle inwoners van Hoek van Holland die op 16 maart 16 jaar of ouder zijn, kunnen zich vanaf vandaag verkiesbaar stellen voor de nieuwe Hoekse wijkraad.

Dat mag met vermelding van een politieke partij, maar hoeft niet: de verkiezingen vinden plaats op persoonlijke titel. De aanmeldingstermijn sluit op 17 januari om 17.00 uur. Opgeven kan via het formulier Opgave tot kandidaatstelling op de website van de gemeente Rotterdam.

De wijkraad is in de gemeente Rotterdam de opvolger van de gebiedscommissies, de wijkcomités en de huidige wijkraden. De leden worden verkozen tijdens de wijkraadverkiezingen. Deze zijn op woensdag 16 maart, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen.

De komende tijd zullen onder de noemer 'Kom op voor je wijk' in alle 39 Rotterdamse wijken verschillende campagneactiviteiten plaatsvinden om bewoners te informeren en enthousiasmeren. Kandidaat-wijkraadsleden krijgen onder meer een informatiepakket (toolkit genoemd) om in de periode tot 16 maart voor zichzelf campagne te voeren.

De gemeentelijke campagne is onderdeel van de Wijk aan Zet, de nieuwe wijkdemocratie waarin bewoners kunnen meedenken en meebeslissen over hun eigen wijk. Dat kan bijvoorbeeld via het digitale platform Mijn Rotterdam, waarop bewoners meebeslissen wat de wijk nodig heeft, waar het geld naartoe gaat en welke bewonersinitiatieven worden uitgevoerd.

De wijkraden vormen een belangrijke spil in de Wijk aan Zet, omdat ze de ideeën van wijkbewoners, organisaties en wijknetwerken bij elkaar brengen, met de gemeente afspraken maken over wat de wijk nodig heeft en toezien of de gemeente de afspraken uitvoert.