Archief
MediaTV

MediaTV

Taakstraf en rijontzegging voor veroorzaker dodelijk ongeluk Maassluis

De veroorzaker van een dodelijk ongeluk op de Industrieweg in Maassluis in 2018 krijgt een taakstraf van 200 uur en een rijontzegging van anderhalf jaar.

Dat heeft de Rotterdamse rechtbank bepaald. Die volgt daarmee de eis van het Openbaar Ministerie.

Dat ongeluk vond plaats in september 2018. De nu 21-jarige man uit Maassluis reed die woensdagochtend 19 september volgens onderzoek in zijn auto met een snelheid van tussen de 82 en 84 kilometer per uur over de Industrieweg, een weg waarop je niet harder dan 50 kilometer per uur mag. Met die snelheid haalde hij een ander voertuig in en zag niet daarbij een 68-jarige fietser over het hoofd. Die overleed niet veel later aan zijn verwondingen.

De rechtbank spreekt van 'aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend' gedrag. "Dit heeft tot de dood geleid van het slachtoffer. (...) Hoewel dit ongeval met tragisch gevolg nooit de bedoeling is geweest van verdachte, leidt zijn verkeersgedrag ertoe dat dit rijgedrag hem strafrechtelijk wordt aangerekend."

In de uitspraak is meegerekend dat de zaak pas drie jaar na het ongeluk in de rechtbank is behandeld. Daarmee wordt de 'redelijke termijn' van twee jaar overschreden. Ook is de nog jonge leeftijd van de man meegewogen, net als het feit dat hij nog geen strafblad had.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis