Archief
WOS

WOS

Voorspelling komt uit: Lierse ijsbaan toch nog open

De voorzitter van de Lierse ijsclub had het medio november al voorspeld: halverwege december kan hier geschaatst worden. Oké, het is een paar dagen later, maar de ijsbaan is zo vlak voor kerst 'gewoon' open.

"Wij hadden er totaal niet op gerekend", zegt voorzitter Wim van den Berg van ijsvereniging Hard Gaat Ie. Gisteravond werd de speciale sproeimachine aangezet die laagje voor laagje een beetje water op de baan sproeit. In de tussentijd dronken de vrijwilligers een bakkie en lieten zij de natte baan rusten. Rond middernacht is een nieuwe laag water op de baan gebracht en dat resulteerde rond 03.00 uur in een wit uitgeslagen ijsvloer. "Dat moet je hebben."

Voorspelling komt uit

Op 11 november was de WOS ook al op de ijsbaan in De Lier, toen voor een reportage over de zoektocht naar ijsmeesters. Wim van den Berg doet dan een voorspelling. "Nu ik hogedrukgebieden in Siberië zie, heb ik er vertrouwen in dat het half december gaat gebeuren. Daar loer ik op." Half december is het uiteindelijk niet geworden, maar dat het er in de kerstvakantie toch van kwam verbaast ook de doorgewinterde voorzitter.

De ijsbaan in De Lier is nog maar een paar uur open, want na vanavond vliegt de temperatuur weer omhoog.

Wim vertelt bij Maarten in de Middag over de heugelijke dag