Archief
WOS

WOS

Onbekend werk van schilder Henk Fortuin per toeval ontdekt

Een bizar toeval. De Marktplaatsverkoop van twee oude speakers heeft ervoor gezorgd dat Stichting Henk Fortuin in het bezit is gekomen van een werk van schilder Fortuin.

Via Marktplaats komt bestuurslid Peter Spuij van Stichting Henk Fortuin in contact met een kunstverzamelaar, die de speakers van Peter wil overnemen. De kunstverzamelaar, die voor het eerst in Maassluis is, rijdt voor de verkoop langs molen De Hoop op de Zuiddijk. En die molen blijkt dus op een schilderij te staan dat de kunstverzamelaar heeft liggen. "Het is bijzonder, want we kennen het schilderij niet", vertelt Spuij.

Het schilderij van Fortuin kocht de kunstverzamelaar een jaar of zes geleden voor 50 euro in een kringloopwinkel. "Hij was zo enthousiast over het verhaal dat ik vertelde over de stichting dat hij zei: 'ik vind dat dit schilderij bij u thuis hoort. Ik ga het aan u schenken'."

Afgelopen weekend overhandigde de kunstverzamelaar het schilderij aan Spuij. En zo kwam de de stichting na een bijzonder toeval in het bezit van een nog niet bekend schilderij.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis