Archief
WOS

Natuurverschijnsel uit diepe meren nu ook in een glazen pot

Esperit Elements uit ‘s-Gravenzande heeft een natuurverschijnsel nagemaakt en importeert algenbollen voor de sier.

Marimo lijkt een bal van mos, maar eigenlijk is het een levende groenwier soort. En niet zomaar een, het is een zeer zeldzaam natuurverschijnsel.

De Marimo groeit maar op een paar plekken ter wereld, zoals IJsland, Japan en Canada. De plant is alleen te vinden op de bodem van diepe meren of over grote rotspartijen. Esperit heeft een concept bedacht waardoor het wier nu ook op de keukentafel kan staan.

Erg trots

Met de ‘Marimo’ haalt Esperit Elements De Glazen Tulp in de categorie Concepten binnen. "Het is eigenlijk een samenstelling van verschillende artikelen gemaakt in één product", legt Wouter Persoon uit. Persoon is Operationeel Manager bij Esperit Elements. "Ik ben heel erg trots dat we eindelijk de eerste prijs hebben behaald."

Al twee keer eerder won het bedrijf uit 's-Gravenzande de derde prijs met De Glazen Tulp Awards. "Gisteren lag er ineens een rode loper voor de deur, stond er muziek aan en was er een confettikanon. Toen kregen we de eerste prijs uitgereikt, een hele verrassing!"

Verder ontwikkelen

Dat Esperit Elements nu eindelijk de eerste prijs heeft gewonnen, betekent niet dat ze stil gaan zitten. "We willen verder gaan om weer wat nieuws te ontwikkelen. We hebben zelfs al wat op de plank liggen, maar daar kan ik nog niks over zeggen", vertelt Persoon.

Het innovatieve bedrijf probeert elk jaar wat nieuws te verzinnen om te introduceren. "En daar hopen we volgend jaar weer mee in de prijzen te vallen."