Archief
Royal Flora Holland

In het Westland drie Glazen Tulpen uitgereikt

In het Westland zijn drie van de vijf Glazen Tulp Awards 2021-2022 uitgereikt, een stimuleringsprijs van bloemenveiling Royal Flora Holland.

In de categorie Snijbloemen is de trofee toegekend aan de Gerbera Smeagol van Holstein Flowers in De Lier. Leo van Holstein sprak van “de kroon op ons werk in dit jubileumjaar”. De onderneming bestaat 75 jaar.

In de categorie Concepten ging de onderscheiding naar Esperit Elements in 's-Gravenzande voor het concept Marimo. Het lijkt te gaan om een bal van mos, maar feitelijk zijn het 'bollen' groenwier in een aquariumkom.

De derde Glazen Tulp in onze regio is in Maasland afgeleverd bij J&P ten Have. Deze geldt in de categorie Groene Kamerplanten als beloning voor de Streptocarpus Pretty Turtle. Bij de inontvangstname werd direct opgemerkt dat de trofee wordt geschonken aan ontwikkelaar Kees Preesman.

Vanwege de coronamaatregelen was er dit jaar geen centrale uitreiking. De winnaars werden op hun eigen bedrijf bezocht met videocamera en onder meer rode loper, confetti en taart.