Archief
Google Streetview

Google Streetview

Jeugd kan weer sporten bij Quintus

Jongeren tot 18 jaar kunnen vanaf vandaag weer sporten op het terrein van Quintus in Kwintsheul.

Het complex ging afgelopen vrijdag volledig op slot, nadat de stichting die het terrein beheert een brief had gekregen van de gemeente Westland. Daarin zou zijn aangegeven dat het bestuur van de stichting persoonlijk verantwoordelijk is voor de controle en naleving van de coronaregels. De drie bestuurders wilden en konden die verantwoordelijkheid niet op zich nemen.

De sluiting van het Quintus-complex maakte het nodige los binnen de leden van de verschillende verenigingen. Gisteravond zijn alle clubbestuurders en die van de beheerstichting samen gekomen om tot een oplossing te komen. Die is nu gevonden in een beperkte openstelling: jeugdleden mogen sporten en ook schoolgym is mogelijk. Volwassen zullen hun heil dus ergens anders moeten zoeken.

Hier is voor gekozen, omdat de naleving van de regels bij de jeugd beter te controleren is. Die controle wordt overigens gedaan door mensen van de verenigingen zelf.

Het complex is, zoals de coronaregels voorschrijven, open van 05.00 tot 17.00 uur. Na de persconferentie van het kabinet volgende week dinsdag wordt gekeken in hoeverre de regels zullen veranderen.