Archief
Google Streetview

Google Streetview

Quintus-complex gaat bijna helemaal op slot

Het complex van omnisportvereniging Quintus in Kwintsheul gaat vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur bijna helemaal op slot.

Het hoofdbestuur heeft de leden laten weten dat er voorlopig niet gevoetbald en gehandbald kan worden en dat ook andere sporters die gebruik maken van het complex er niet terecht kunnen. Het besluit geldt overigens niet voor tennisvereniging Quintus, die buiten het bestuur van de Stichting Beheer Quintus valt. Tennissen zal wel mogelijk blijven (tot 17.00 uur), zo laat die club weten.

Reden van de sluiting van de rest van het complex, is het feit dat het hoofdbestuur door de gemeente Westland persoonlijk verantwoordelijk wordt gehouden voor de controle en naleving van de coronaregels. "Naast het feit dat wij tegen uitsluiten van mensen zijn en dus niet willen controleren op een toegangscode, zijn wij hiertoe ook helemaal niet in staat!", is te lezen in een brief. "We begrijpen dat onze verenigingen bereid willen zijn om deze taak over te nemen, maar dan nog zijn wij als bestuurder PERSOONLIJK verantwoordelijk."

Voor komende zaterdag stond onder andere de eredivisiehandbalwedstrijd tussen Quintus en Fortissimo op het programma. En er zou ook gevoetbald worden. Dat kan nu dus niet doorgaan. "Wij gaan er vanuit dat alle betrokkenen onze beslissing zullen respecteren, maar als er mensen zijn die daar moeite mee hebben en onze taken over willen nemen, en dus deze verantwoordelijkheid wel willen en kunnen dragen, dan staan wij daar zeker voor open", besluit het bestuur.