Archief
WOS

WOS

Mylan (12) uit Naaldwijk schrijft kinderboek

Mylan uit Naaldwijk is pas 12 jaar maar heeft nu al zijn eerste kinderboek geschreven: Meneer Badjas en de Jacht op de Professor.

De ambitieuze jongeman loopt trots door The Read Shop in Naaldwijk. In het midden van de winkel ligt op een tafel een hoge stapel met zijn boeken. "Hier ligt ie dan. Het is wel gaaf."

Hoe komt een jongen van 12 op het idee om een kinderboek te schrijven? "Ik tekende al strips, dus ik dacht: 'laat ik een boek schrijven'. En nu ligt het in de winkel", vertelt Mylan.

Het verhaal gaat over Johan, die noodgedwongen naar een weeshuis moet. "Daar ontmoet hij Tom en Lisa. Samen proberen ze te ontsnappen uit het weeshuis en gaan ze op jacht naar een professor. Die professor terroriseert namelijk de hele stad", legt Mylan uit. Een spannend boek dus, waarin Mylan zijn fantasie helemaal de vrije loop laat gaan. "Ze ontdekken namelijk dat er een demon in Johan zit."

Als het aan de jonge schrijver ligt, kom er een tweede deel. "Ik ben al met een nieuw boek bezig."

Meneer Badjas en de Jacht op de Professor is te koop bij The Read Shop in Naaldwijk. Het boek is ook online verkrijgbaar.

Linda Groenewegen sprak Mylan in de WOS Ochtendshow:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Naaldwijk