Archief

Maassluis doet mee aan eerste regionale schuldenlab

Koningin Maxima heeft het eerste regionale schuldenlab geopend van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

"Dit is de eerste regio die tekent en we moeten leren hoe we Nederland schuldenvrij maken", zei de koningin bij de opening. Namens de drie gemeenten heeft Stroomopwaarts het schuldenlab opgericht. In de gemeenten hebben 12.500 mensen hoge schulden.

SchuldenlabNL is een onafhankelijke stichting waarin publieke partners, zoals gemeenten en uitvoeringsorganisaties, en private partners waaronder banken, (zorg)verzekeraars, energieleveranciers en woningcorporaties samenwerken om Nederland schuldenvrij te maken.

SchuldenlabMVS is gestart met twee bekende schuldhulpmethodes: De Nederlandse Schuldhulproute om het hulpaanbod beter op elkaar af te stemmen en Collectief Schuldregelen om sneller van schulden af te komen. De drie gemeenten werken samen met private partners als Waterweg Wonen, zorgverzekeraar DSW en uitzendbureau Randstad aan nieuwe initiatieven. Volgens de koningin maakt dit schuldenlab meteen de schuldhulproute compleet met een landelijk dekkend netwerk.

Veel zorgen

Wethouder Sjoerd Kuiper van Maassluis is blij met het nieuwe schuldenlab en benadrukte dat het niet alleen goed is voor de mensen die in de schulden zitten, maar ook voor de organisaties bij wie ze schulden hebben, omdat die zo duidelijkheid krijgen over de afwikkeling. "Schulden brengen veel zorgen met zich mee. Je gunt niemand om zo te leven en ik ben blij dat dit van de grond komt", zei Kuiper tijdens de opening.

De wethouder is tevreden als nu voorkomen kan worden dat een deel van de mensen in de schulden komt. "Ik hoop dat we veel mensen kunnen verlossen van de schuldenproblematiek, dat geeft mensen ruimte om weer vooruit te kijken", aldus Kuiper. Hij is blij dat er nu meer aandacht is voor schulden en de problemen die erachter schuilgaan.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis