Archief

Erkenning voor 'wild' verkeersbord gevraagd

Op de Lange Wateringkade in Kwintsheul hebben omwonenden zelf een verkeersbord aangebracht om de veiligheid van fietsers te dienen.

De gemeenteraadsfractie Westland Verstandig heeft nu aan het college van B en W gevraagd om deze oplossing officieel te maken.

Het gedeelte van de Lange Wateringkade voorbij de dorpskern van Kwintsheul is een populaire fietsroute richting het poldergebied. De fractie herinnert B en W eraan, dat alweer enige tijd geleden bewoners een handtekeningenlijst hebben aangeboden. "Na de renovatie vanaf de fietsbrug nabij de Grutto is de situatie er niet veiliger op geworden. Zeer teleurgesteld zijn bewoners dat op mails van 19 mei, 20 mei, 9 april en 8 april niet inhoudelijk gereageerd werd en ook het telefonische verzoek op 14 juli om een reactie heeft niet geleid tot enige reactie", stelt zij.

Inmiddels zijn bewoners zelf tot actie overgegaan om de aandacht erop te vestigen dat het een fietsstraat is. De fractie wil weten waarom het college niet reageert op mails noch op een telefonisch verzoek en wanneer het overleg wordt aangegaan.
"Is het College bereid om de ingezette ludieke actie van omwonenden snel - middels een verkeersbesluit - te formaliseren?", aldus de partij.

Ander geluid
Er komt nu ook een heel ander geluid vanaf de Lange Wateringkade. Een verongelijkte bewoner schrijft:

"Ik was onaangenaam verrast toen er ongevraagd borden werden geplaatst die suggereren dat de Lange Wateringkade een fietsroute zou zijn. Volgens mij ligt de fietsroute aan de overkant van het water langs de Van Luijklaan. Ik woon en werk aan de Lange Wateringkade en heb regelmatig last van fietsers die met niemand rekening houden. Voor zover ik weet heeft de gemeente opdracht gegeven de borden te plaatsen en hebben de bewoners dit niet gedaan (zie onderstaande foto -red.).

Dus als ook de gemeente van mening is dat de Lange Wateringkade geen fietsroute is, zou zij de borden weer moeten laten weghalen. De Lange Watering is overigens van de bewoners en fietsers en andere weggebruikers zijn er te gast. Dus mensen die er fietsen omdat ze het zo leuk vinden om daar te fietsen, zouden veel meer rekening moeten houden met bewoners die eigenaar zijn van de kade."

WOS

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland