Archief
WOS

Opa Tom en oma Carla verrast door 'Een liedje voor jou'

Het programma van Omroep West 'Een liedje voor jou' is in 's-Gravenzande geweest om Tom en Carla in het zonnetje te zetten.

In dit programma rijden pianist Gregor Bak en sopraan Francis Broekhuizen de hele regio door om mensen te verrassen en verblijden. De 's-Gravenzandse Matty gaf haar ouders op voor het programma.
"Ze zijn 50 jaar getrouwd, hoe kan ik ze beter verrassen dan op deze manier", vertelt Matty. "Normaal gesproken, als er geen corona was, hadden we het natuurlijk heel anders gevierd. Dit is een hele goede oplossing."

De ouders van Matty waren blij verrast. "Dit hadden we echt niet verwacht, wat leuk", vertellen ze. "Matty had ons hier naartoe gehaald met de smoes dat we op onze kleinkinderen moesten passen. Toen we ineens allemaal visite hier zagen wisten we al dat er iets aan de hand was. In eerste instantie dacht ik dat het met Sinterklaas te maken had", zegt de vader van Matty.

Een klein feestje

Omdat de ouders van Matty sinds kort opa en oma zijn, heeft ze het nummer 'Mijn Oma' van Kinderen voor Kinderen aangevraagd bij Francis en Gregor. "Ik wilde graag dat er een vrolijk nummer werd gedraaid voor mijn ouders, ze verdienen een klein feestje."

Carla, de moeder van Matty, is al een tijdje fan van Francis. "Ze kan prachtig zingen en ik vind het zo leuk dat het zo een normaal mens is, het zou zo een vriendin van je kunnen zijn", vertelt Carla.

Verrassing in coronatijd

Dit is het tweede seizoen van 'Een liedje voor jou'. Het idee voor het programma is vorig jaar tijdens de lockdown ontstaan. Mensen mochten toen bijna niet bij elkaar op bezoek en veel mensen waren erg eenzaam. Met dit programma kunnen mensen elkaar verrassen door de Omroep West-bus bij ze langs te sturen.

"We zijn al heel veel mooie verhalen tegen gekomen, alle reacties zijn mooi en het is prachtig om alle reacties te zien van de mensen die we verrassen", vertellen Gregor en Francis.

De uitzending is rond de Kerst te zien bij Omroep West.