Archief
Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Gratis advies en hulp bij verduurzamen Hoekse woningen

In het kader van de Rotterdamse campagne ‘Power voor je Huis’ kunnen woningeigenaren in Hoek van Holland vanaf 1 december extra hulp krijgen bij het verduurzamen van hun huis.

De gemeente Rotterdam biedt samen met de WoonWijzerWinkel een compleet pakket aan, dat bewoners gratis advies op maat geeft en hulp bij de aanvraag van offertes en subsidie. Volgens de Rotterdamse wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) willen mensen wel verduurzamen, maar weten ze vaak niet waar te beginnen. De campagne 'Power voor je Huis' kan daarbij helpen. "Naast een subsidie leveren de maatregelen vaak een aanzienlijke besparing op de energierekening op. Energie besparen was nog nooit zo aantrekkelijk”, aldus de wethouder.

Om in aanmerking te komen, kunnen woningeigenaren terecht bij de WoonWijzerWinkel. Met een online scan wordt eerst eenvoudig en snel een overzicht van de opties, kosten, opbrengst en minimaal twee concreet te nemen (isolatie)maatregelen in beeld gebracht. Daarna volgt een intake. De volgende stap is het aanvragen van offertes en subsidie. Er is rijkssubsidie van zo’n twintig procent van de kosten mogelijk en daarnaast stelt de gemeente gunstige lage renteleningen uit het Energietransitiefonds beschikbaar.

Om de gewenste maatregelen uit te voeren, werkt de gemeente Rotterdam vanuit het Leerwerkakkoord samen met bedrijven uit de regio. Met deze bedrijven zijn kwaliteits- en inkoopafspraken gemaakt. Zo zijn woningeigenaren verzekerd van een goede partij en profiteren zij van de inkoopvoordelen en de garantie, aldus de gemeente.