Archief
WOS

WOS

Westlandse sportschool: 'Jammer dat overheid ons ziet als niet-essentieel'

Ook sportscholen balen ervan dat ze vanaf vandaag hun deuren drie weken lang moeten sluiten tussen 17.00 en 05.00 uur.

"Het is jammer dat de overheid ons ziet als niet-essentieel", zegt Peter van Staalduinen van The Gym in 's-Gravenzande. "Wij zijn wel essentieel. Heel veel mensen komen iedere dag aan hun gezondheid werken en dat moet nu binnen een kortere periode gebeuren. Dat is jammer."

Van Staalduinen is het ermee eens dat het coronavirus een groot probleem vormt. "Maar als je kijkt naar wat de andere problemen zijn als je een inactieve lifestyle hebt, die zijn ook zeker erg groot."

Tekst gaat verder onder de video.

De sportschool gaat de openingsuren iets aanpassen. Zo gaan de deuren 's morgens iets eerder open en in het weekend sluiten ze niet om 14.00, maar 17.00 uur. Ook worden de tijden van de groepslessen waar mogelijk veranderd. "Zo hopen we iedereen zoveel mogelijk te kunnen helpen", aldus Van Staalduinen.

De maatregelen gelden nu tot in elk geval 19 december, maar kunnen daarna ook weer worden verlengd als de cijfers niet hard genoeg afnemen. Is de sportschool op 20 december weer 'normaal' open? "De ervaring leert dat dat niet zo is, maar je moet altijd positief blijven. Dus ik zeg, we zijn over drie weken weer gewoon open."