SV Den Hoorn

Slecht Den Hoorn verliest opnieuw

Voetbalclub SV Den Hoorn lijkt na de prima seizoensstart in een dip te zitten.

De ploeg van trainer John Hage kwam er op eigen veld zeker in de eerste helft niet aan te pas en verloor met 0-4 van FC Boshuizen.

Den Hoorn miste de beleving, waar de tegenstander uit Leiden enthousiast van start ging. Na een kwartier stond de eerste treffer op het bord en enkele minuten later viel ook de 0-2. Bas de Joode maakte een overtreding in de eigen zestienmeter, waarna de scheidsrechter niet anders kon dan een strafschop geven.

Nog voordat het half uur om was, had Boshuizen ook de derde van de middag al gescoord. Hoewel een aantal spelers van Den Hoorn eraan twijfelden of de halve omhaal van een Boshuizen-speler wel de doellijn had gepasseerd, keurde de arbiter de goal op advies van zijn assistent goed.

De thuisploeg kreeg aan het begin van de tweede helft voor het eerst een echte kans, maar dat leidde niet direct tot meer mogelijkheden voor de mannen van trainer Hage. Pas na een uur spelen begon Den Hoorn feller te spelen, mogelijk met dank aan de goede invalbeurt van Thomas Bouwer. Den Hoorn leek er weer een wedstrijd van te willen maken en Boshuizen liet het gezien de comfortabele voorsprong wat meer lopen. Toch waren het de gasten die in de slotfase nog eenmaal scoorden.

Het betekent voor Den Hoorn de tweede nederlaag op rij, nadat het vorige week ook al onderuit ging tegen Olympia. Dit terwijl het begin van de competitie nog zo hoopgevend was. De ploeg haalde tien punten uit de eerste vier wedstrijden. In de vijf wedstrijden won het nog maar één keer en speelde het één keer gelijk.