Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Kaartjes voor De Naald? Theater gaat voorlopig dicht

Theater de Naald in Naaldwijk houdt de deuren tot in ieder geval 19 december gesloten.

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen die tijdens de persconferentie van gisteren zijn aangekondigd, heeft het Westlandse theater besloten om ruim twee weken geen bezoekers te ontvangen. Volgens De Naald is deze aanpak ‘onvermijdelijk’. Het onduidelijke en zeer beperkte scenario waarbij De Naald volgens het kabinet wel geopend zou mogen zijn, is voor het theater niet werkbaar.

Daarnaast geeft de culturele instelling aan dat zij het, gezien de huidige omstandigheden in de ziekenhuizen, niet wenselijk en vooral niet verantwoord vindt om toch beperkt open te blijven.

Maar natuurlijk baalt het theater enorm. Zo zijn de consequenties erg groot. Onder andere René van Meurs, Stef Bos en Harrie Jekkers stonden voor de komende weken op de planning en zouden uitverkochte zalen trekken. De kans dat deze voorstellingen (nogmaals) verplaatst kunnen worden, is volgens De Naald erg klein.

Mocht je kaartjes hebben gekocht voor een van de voorstellingen of films in het theater, dan krijg je zo spoedig mogelijk meer informatie. Het team van Theater de Naald verzoekt om momenteel niet te bellen en/of te mailen.

Dwars Door De Morgen sprak met directeur Nico Baars: