Archief
WOS

WOS

Scholen voorbereid op sluiting: 'Noodopvang is al geregeld'

De draaiboeken van de lockdown van vorig jaar liggen al klaar, online lesprogramma's worden van stal gehaald, en de 'noodopvang' is geregeld.

Of het ook allemaal nodig is, dat moet vanavond blijken tijdens de persconferentie waarin bekend wordt of de scholen de komende twee weken hun deuren moeten sluiten. Ondanks dat het OMT adviseert het onderwijs open te houden, bereiden scholen in de regio zich voor.

"We hebben groot overleg gehad met alle directeuren van onze scholen", vertelt Toon van Velzen, directeur onderwijs van de Westlandse PCPOW koepel. "We hebben geadviseerd om de draaiboeken van vorig jaar erbij te pakken en deze hier en daaraan te scherpen of te actualiseren. Mocht vanavond echt blijken dat de scholen dicht moeten, dan willen we leerkrachten in elk geval maandag de tijd geven om alles goed voor te bereiden."

De Hofvilla in Wateringen hoopt ontzettend dat de scholen niet dicht hoeven. "Vooral omdat het - zeker als ik kijk naar mijn eigen school - helemaal niet noodzakelijk is, we hebben 'slechts' vier leerlingen die besmet zijn", zegt directeur Mieke Hopmans. "Echt, de scholen dichtgooien is echt het aller, áller slechtste wat ze kunnen doen. Niet voor ons als leerkrachten, niet voor de ouders, maar voor de kinderen. Zij zijn onze toekomst, en ze hebben al zoveel gemist, laat ze asjeblieft niet nog meer missen."

'We laten ons niet gek maken'

Ook ouders zitten met de handen in het haar. "Ik ben voor de zekerheid voor wat dagen opvang aan het regelen", vertelt Debby de Vries uit Wateringen. Daarnaast staat met het mogelijk sluiten ook de Sinterklaasviering op de scholen volgende week onder druk. "Daarom zijn we ons nu aan het beraden", aldus directeur Rianne de Kieviet van de Montessorischool in Naaldwijk. "Moeten we vandaag nog op stel en sprong Sinterklaas laten langskomen? Het is vooral de onzekerheid nu, die erg onprettig is."

Ook bij de Eerste Westlandse Montesorrischool in Monster houden ze het hoofd koel. "Als we dichtmoeten, dan weten we wat ons te doen staat", laat directeur Maaike Kramer weten. "Maar eerst wachten we rustig de persconferentie af vanavond."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland