Archief
Google Streetview

Google Streetview

'Hoeks deelgemeentekantoor krijgt nieuwe functie'

Het voormalige deelgemeentekantoor aan de Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland krijgt waarschijnlijk een nieuwe functie.

Stichting Ontmoeting heeft plannen om in dat gebouw achttien woonunits te realiseren voor 'kwetsbare' inwoners. "Dat kunnen mensen zijn die in de nachtopvang zitten, maar ook mensen uit de Hoek die nu bij iemand anders op de bank slapen, maar hun eigen plekje nodig hebben", legt Geert Schipaanboord uit namens de stichting. Het gaat om begeleid wonen. Elke bewoner krijgt één tot anderhalf jaar onderdak.

De Ontmoeting heeft nu al een sociaal pension even verderop in de straat, maar dat is te klein geworden. Vandaar dat het oog is gevallen op het voormalige deelgemeentekantoor. Onlangs is daarover aan omwonenden een brief gestuurd. Er moeten nog wel allerlei procedures worden doorlopen om de komst van de woonunits mogelijk te maken. Zo moet onder meer het bestemmingsplan worden gewijzigd. Schipaanboord hoopt dat in december 2022 de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen.

Het deelgemeentekantoor heeft sinds 2018 geen functie meer en wordt nu antikraak bewoond. Na het opheffen van de deelgemeentes in 2014 werd het gebouw nog even gebruikt als vergaderlocatie van de gebiedscommissie, maar die heeft inmiddels een vaste plek in De Hoekstee.

Beluister het hele gesprek met Geert Schipaanboord: