Archief
Archief WOS

Archief WOS

Burgemeester Arends wil minimaal in elke gemeente locatie voor boosterprik

Burgemeester Bouke Arends van Westland is helemaal niet te spreken over het beperkte aantal locaties waar burgers naartoe kunnen voor de boosterprik.

In een commissievergadering van de gemeenteraad trok hij donderdagavond fel van leer over de huidige situatie. In onze regio zijn er op dit moment drie vaste plekken: in Leidschendam, Den Haag en Delft. Arends gaat er deze vrijdag in het burgemeestersoverleg opnieuw voor pleiten dat voor die boosterprik minimaal in elke gemeente een locatie wordt ingericht. "Ik heb nog het liefst in elke wijk zo'n locatie", aldus de burgemeester.

Zijn kritiek is vooral gericht aan het adres van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. "Ik hoop dat bij het ministerie de noodzaak doordringt van maatregelen die aansluiten bij de beleving van datgene wat nodig is, in plaats van bij de papieren en theoretische werkelijkheid die het ministerie van VWS blijkbaar hanteert", aldus een boze Arends.
Hij wees ook de 1.100 besmettingen die afgelopen week in Westland zijn geregistreerd, waar dat er twee weken eerder 407 waren.

Tegemoetkoming voor controlekosten
B en W van Westland hebben deze week de 'Compensatieregeling ondersteuning naleving coronatoegangsbewijs Westland 2021' vastgesteld.

Het gaat om compensatie van onkosten die gemaakt worden door beheerders van accommodaties waar controle op het coronatoegangsbewijs vereist is. Via de Veiligheidsregio Haaglanden ontvangt de gemeente Westland op basis van haar inwonertal 286.933 euro van de rijksoverheid. Dit geld kan worden ingezet voor bijvoorbeeld (extra) beveiligers of controleurs die ondernemers helpen bij de controle. Iedere instantie die belast is met de controleplicht kan een eenmalige bijdrage van 1.500 euro aanvragen vóór 31 december.

Met ingang van het nieuwe jaar is er de mogelijkheid om een aanvraag te doen om eventuele meerkosten te compenseren. Als er meer geld nodig is dan die 1.500 euro, kan dat met onderbouwing worden aangevraagd. En als dat bij elkaar meer kost dan het bedrag dat door de rijksoverheid beschikbaar is gesteld, dan neemt de gemeente dat op de koop toe, aldus Arends donderdagavond.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland