Archief
WOS

WOS

Persleidingbreuk in Maassluis binnen dag hersteld

Een breuk in een leiding van het rioolgemaal in Maassluis is gisteren na een dag werk voor de aannemer hersteld.

Een wegverzakking leidde naar de ontdekking van de breuk. Doordat er zand in de leiding liep, verzakte de grond naast het gemaal en dat is gezien door een oplettende medewerker.

Dit rioolgemaal voert het afvalwater af van Maasland, De Lier en Maassluis. De toevoer is na het ontdekken van de breuk gisterochtend meteen stilgelegd. Het afvalwater is toen vanuit de stuwput met kolkzuigers in vrachtwagens gepompt. De vrachtwagens brachten het afvalwater naar zuiveringsinstallatie De Groote Lucht in Vlaardingen.

Een aannemer ging aan de slag met de reparatie. Rond 17.00 uur meldde het hoogheemraadschap dat de opvang van het afvalwater tijdelijk in het rioolwatersysteem was geregeld. De rest werd via de overstortleiding van het rioolgemaal Merellaan op Het Scheur geloosd en vervolgens vermengd met het rivierwater naar zee gespoeld. Het hoogheemraadschap heeft daarover contact gehad met Rijkswaterstaat, wat moet als vies water op een rijkswater wordt geloosd.

De breuk was om 20.50 uur hersteld. Volgens een woordvoerder van Delfland is het moeilijk om de oorzaak van de breuk te achterhalen. "De druk kan te hoog zijn of er ging te veel verkeer overheen, het kan van alles zijn en dat wordt verder niet onderzocht", aldus de woordvoerder.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis