Archief
WOS

WOS

Politie doet onderzoek in pand Vlotlaan Monster vanwege banden met onderwereld

De politie heeft een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Vlotlaan in Monster vanwege vermoedelijke banden met de onderwereld.

Op het adres aan de Vlotlaan zit het hoofdkantoor van Soulsistah events en er zijn nog zes bv's ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, van Soulsistah Flowers, Soulsistah Events tot met de naam Soulsistah decorations. In en om het gebouw was vanochtend veel politie aanwezig, meldt een buurman. Een woordvoerder van de politie kon halverwege de middag nog niet meer vertellen dan dat het onderzoek in volle gang is 'naar verschillende dingen daar'.

Winkels die bij de keten horen zijn per direct gesloten, meldt mediapartner Omroep West. Op de gevel van de winkel Soulsistah Christmas in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam hangt een brief waarop staat dat de winkel gesloten is 'in verband met strafrechtelijk onderzoek naar ondermijning'. De politie heeft de zaak verzegeld en doet uitgebreid onderzoek in de kerstwinkel. Volgens een agent ter plaatse gaat de zaak niet meer open: "Er zit een grote organisatie achter", weet hij te vertellen aan de collega's van Omroep West.

De recherche zegt sterke aanwijzingen te hebben dat de zaak banden met de onderwereld heeft. Ook de winkel van Soulsistah op de Frederik Hendriklaan (Fred) in Den Haag is gesloten.

Volgens ondernemers in de Mall zat de kerstwinkel er pas kort, hooguit een week of zes. De websites van de winkels zijn niet meer bereikbaar. Soulsistah Beach zou intrek nemen op de Noordboulevard op Scheveningen. In eerste instantie was het de bedoeling dat het Hard Rock Café daar in het paviljoen zou komen, maar die haakte af. Op de bovenste verdieping van het futuristische gebouw zou een exclusieve beachclub komen. Op de onderste etage zou een café-restaurant moeten komen voor een grotere, meer algemene doelgroep.

Drie aanhoudingen

De politie meldde aan het einde van de middag dat er drie personen zijn aangehouden in de zaak, waarin onderzoek wordt gedaan naar witwassen. Het gaat om een 30-jarige man uit Buggenum (Limburg), en vrouwen van 49 en 57 jaar uit Den Haag. De drie verdachten zitten op dit moment vast en zullen worden gehoord. Zij zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben.

Er zijn woningen en bedrijfspanden doorzocht en daarbij is onder andere beslag gelegd op onroerend goed, administratie, voertuigen en luxe goederen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband tussen het FinEC-team van de politie eenheid Den Haag, de districtsrecherche Den Haag West en het basisteam Scheveningen. Een FinEc-team is gespecialiseerd in financieel rechercheren en doet onderzoek naar daders van witwassen en fraude.

Categorieen:
Nieuws 112 Monster Westland