Archief
WOS

WOS

Celstraf voor Hoekse autokrasser

De 43-jarige man die afgelopen zomer met een mes meer dan honderd auto's heeft bekrast, gaat de cel in.

De Rotterdamse rechtbank heeft de man een gevangenisstraf opgelegd van 106 dagen, met aftrek van het voorarrest. Ook moet hij een schadevergoeding betalen aan een aantal slachtoffers. In totaal gaat het om een bedrag van zo'n 9.300 euro.

De man bekraste van 19 tot en met 24 juli 104 auto's in het kustdorp, onder andere in de Schoolstraat, Midden Scheepvaartstraat, Prins Hendrikstraat, Mustangstraat en Planciusstraat. Het gros van de bekrassingen vond plaats in de nacht van 23 op 24 juli en ook in de nacht ervoor was de man flink actief. De 'activiteiten' van de 43-jarige Rotterdammer konden waren vastgelegd met behulp van zogenoemde dashcams. Die beelden gingen snel rond binnen Hoekse gemeenschap. Iemand die de man op 24 juli 's middags van de beelden herkende in het centrum van Hoek van Holland waarschuwde de politie. Kort daarop werd de verdachte in de boeien geslagen.

De rechtbank acht bewezen dat de man inderdaad verantwoordelijk is voor alle bekrassingen. Dat de overigens dakloze man last heeft van psychische problemen, wordt in de strafmaat niet meegewogen. Er is namelijk niet vastgesteld dat de man tijdens zijn daden last had van een psychische stoornis of psychose, zoals de advocaat had beweerd.

In totaal 36 slachtoffers hadden een verzoek om schadevergoeding gedaan, maar daarvan zijn er maar 13 toegewezen. Van de overige slachtoffers waren de benodigde formulieren niet of niet volledig ingevuld.