Archief
Janneke Middendorp

Sinterklaas ook komend weekend feestelijk onthaald in regio

Sinterklaas is sinds vorige week weer in het land, en zo druk dat hij nu pas in sommige delen van onze regio is aanbeland.

De Sint begint rond 10.00 uur in Midden-Delfland met een tochtje in een rode brandweerauto, heel charmant. Van de scouting rijdt hij een ronde en daarna rijdt hij snel weer door. Want om 12.00 uur moet hij in Schipluiden zijn, waar hij vertrekt vanaf het vrachtwagenparkeerterrein aan de Dorppolderweg, heel fijn. Want hij stapt in De Mus, een vervoersmiddel voor ouderen dus.

Oud is Sint al een hele tijd, vandaar dat hij niet meer alleen op zijn paard Ozosnel rijdt. Om 13.30 uur is Maasland aan de beurt, iets wat de goedheiligman zelf heeft goedgekeurd. Hij vertrekt vanaf de kruising Doelstraat / Commanderij en maakt vast weer heel veel kinderen blij. Met de Pieten gaat hij ook hier de straat op, tot de Maaslandse Dam als laatste stop.

Westland

Het Westland doet hij ook weer aan. Hij zal om 11.00 uur op het bordes van hotel Elzenduin in Ter Heijde staan. Vervolgens gaat hij naar 's-Gravenzande toe, want hij is nog lang niet moe. Hij vertrekt daar om 13.00 uur vanaf de Kiem. Met de wielen van de bus en een pietentrein, dus hou de honden aan de riem. De ronde door het dorp eindigt op de Eikenlaan en dan gaat hij uit 's-Gravenzande vandaan.

Want om 14.45 uur is hij op het Raboveld aan de Maasdijkse Tuindersweg, en dat is nou ook wat zeg. Iedereen mag even komen zwaaien en vanaf 15.00 uur laat Sint de wind weer door zijn baard waaien. Dan gaat hij op pad voor een toer. En eindigt op het Oranjeplein bij de pietenmarkt, heel stoer.

Hoek van Holland

In Hoek van Holland hebben de kinderen minder pret, daar heeft Sint de intocht niet gered. Coronamaatregelen gooien roet in het eten, maar een ding is zeker: Sint heeft niet stilgezeten. Kinderen kunnen ook daar gewoon een schoen zetten, want de goedheiligman blijft op elk kind letten.

Geniet hieronder nog even van de intochten van Maassluis en De Lier, daar beleefde Sinterklaas al heel veel pezier: