Archief
WOS

Pootje van Bram eindelijk geopend

Oud-wethouder Bram Meijer opende vrijdag het naar hem vernoemde Pootje van Bram, een verbindingsweg waardoor mensen weer makkelijk van en naar Maasdijk kunnen reizen.

Maasdijkers kunnen zich weer verbonden voelen met de rest van het Westland. De bewoners zetten zich al lang in voor deze weg. Nadat de drie grote verkeerspleinen er kwamen, voelden Maasdijkers zich afgesloten van de rest van het Westland. Arjan van der Ende besloot zich, samen met een hele hoop andere Maasdijkers, in te zetten en vergaderde veel met de gemeente om het Pootje van Bram te krijgen.

Na veel gesprekken met de gemeente is het dan eindelijk zo ver: de officiële opening van het Pootje van Bram. “Dit is heel goed voor alle Maasdijkers”, zegt Arjan van der Ende. “Ik ben toch wel trots dat we dit met zijn allen hebbenbereikt.”

Liederen zingen op de fiets

Het was best nog wel een hele klus om dit plan daadwerkelijk uit te voeren. “Na handtekeningenacties en veel vergaderingen wilde de gemeente het plan in eerste instantie schrappen”, legt Van der Ende uit. “Toen zijn we een actiecomité gestart en zijn we zelfs met 750 Maasdijkers naar het gemeentehuis in Naaldwijk gefietst. Daarna begon de gemeente toch wel te begrijpen wat het belang van deze verbinding is. Toen zijn ze zich keihard in gaan zetten om dit voor elkaar te krijgen.”

Oud-wethouder Bram Meijer, naar wie de weg is vernoemd, heeft veel gesprekken gevoerd met belangenverenigingen uit Maasdijk. “De bewoners hebben echt van zich laten horen, soms zelfs letterlijk door liederen te zingen op de fiets voor het gemeentehuis”, vertelt Meijer. “En je ziet dus dat actievoeren ook echt loont.”

Maasdijkse winkels

Huidig verkeerswethouder Pieter Varekamp (VVD) ziet ook het belang in van de nieuwe verbinding. “We maken met deze weg het Westland weer één. Voorheen moesten de mensen met een grote omweg naar de andere dorpen, nu kan dat weer direct”, aldus Varekamp. “Het is mij bekend dat veel Westlanders speciaal naar Maasdijk gaan vanwege de goede winkels, dat wordt nu dus ook een stuk makkelijker.”

De bewoners van Maasdijk zijn erg blij met het Pootje van Bram. “Het gaat uiteindelijk om de bereikbaarheid van Maasdijk, de ondernemers en de winkeliers. Daarnaast is het goed dat de omliggende wegen een stuk rustiger worden”, besluit Van der Ende.