Archief

Einde aan uitglijden op Marelplein in Maassluis

De gemeente Maassluis gaat de gladde straatstenen op het Marelplein vervangen, omdat er te veel ongelukken gebeuren.

Daarmee komt de gemeente terug op het oordeel van juli 2020 toen de stenen als niet te glad werden beoordeeld.

De gemeente erkent nu de problemen rondom het Marelplein. “We hebben vorig jaar een aantal meldingen gekregen dat mensen onderuit zijn gegaan omdat het glad was. Toen hebben we metingen laten doen om te kijken wat er met de straatstenen aan de hand was. Alles viel toen binnen de marges. Omdat we toen wel zagen dat er toch wel wat incidenten zijn gebeurd, hebben we besloten om de straatstenen te vervangen”, zegt verkeerswethouder Fred Voskamp.

Laagje water

Met droog weer is er niet veel te merken op de straatklinkers, maar zodra het gaat regenen, ontstaat er een klein laagje water op de straatstenen. Het laagje water zou vervolgens voor gladde situaties zorgen en hierdoor ontstaan er glijpartijen.

Bewoner Fred die aan het plein woont, wijt de ongelukken vooral aan de weggebruiker. “Vooral bezorgscootertjes rijden flink door, dan heb je de kans dat je uitglijdt, maar als je met normale snelheid de bocht neemt, is er niets aan de hand."

De gemeente gaat de straatklinkers vervangen voor een ander type. De stenen die er nu liggen zijn geluidsarm, met de leverancier is overleg gaande over een ander soort steen. Gezien de levertijd gaat de vervanging pas volgend jaar beginnen. De nieuwe bestrating ligt er volgens de gemeente voor de komende zomer.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis