Archief

Teun was directeur voor één dag

Teun Vereijken was een dag commercieel directeur van tuinbouwtoeleverancier Royal Brinkman in 's-Gravenzande.

Hij nam de rol over van commercieel directeur Jan Schuttrups en omdat Teun ook vragen had over hoe Royal Brinkman de toekomst ziet, om ervan te leren voor de tomatenkwekerij thuis, mocht hij ook lunchen met de hoogste baas van Royal Brinkman: Ton van Mil.

Het was voor Teun een dag vol vergaderingen. Na een rondleiding en snel kennismakingsrondje verdween hij met Jan in diens kantoor voor een aantal online-vergaderingen. Teun was vooral benieuwd naar de internationale aspecten, ook al met het oog op de toekomst van het bedrijf waar hij nu voor werkt. Daarom had hij Royal Brinkman ook uitgekozen in het project Directeur voor één dag.

Vijftien topstudenten krijgen daarin de kans om een directeur in de tuinbouw te adviseren. Zij lopen een dag mee en moeten aan een uitdagende adviesopdracht werken. In dit geval had de commercieel directeur die zijn functie een dag kwijt was de opdracht zo gekozen dat Teun er ook voor zijn eigen bedrijf wat aan heeft. En Jan heeft al bij voorbaat gezegd dat het advies zal worden overgenomen, ook al had hij volgens Teun wat moeite om zijn functie los te laten.

Directeur voor één dag wordt georganiseerd door Glastuinbouw Nederland, HortiHeroes, HandelGroeit en SeedValley.