Archief
Jeffrey Jacobs

Jeffrey Jacobs

Schade aan beton buitenwanden bij nieuw metrostation

Het is nog maar de vraag of de pas neergezette buitenwanden voor metrostation Strand in Hoek van Holland veilig genoeg zijn.

Wethouder Arjan van Gils schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat de vier buitenwanden 'slecht uit de bekisting' zijn gekomen. "Er is zichtbare schade aan het gestorte beton."

Het is nog niet duidelijk wat de verdere gevolgen van de schade zijn voor de veiligheid van de wanden en de rest van het nieuwe station. Een onafhankelijk bureau gaat dat nu onderzoeken. "Mocht blijken dat de veiligheid van een afgebouwd station met deze buitenwanden niet gegarandeerd is, dan is enige vorm van interventie noodzakelijk", aldus de wethouder.

De ontstane schade zorgt voor enige vertraging bij de oplevering van het station. En daardoor mogelijk ook bij de realisatie van het gehele project rond de verlenging van de Hoekse Lijn tot het strand. In de huidige planning wordt er vanuit gegaan dat in de zomer van 2022 de eerste metro's over het laatste deel van het spoor rijden. Er wordt gekeken hoe de vertraging zoveel mogelijk geminimaliseerd kan worden.