Archief
Omroep West

Omroep West

'Legaal' inleveren van illegaal vuurwerk niet mogelijk

Op een legale manier je illegale vuurwerk inleveren, blijkt in onze regio niet mogelijk.

Ouders die illegaal vuurwerk op de kamer van hun kind vinden en daar vanaf willen, kunnen bijna niet anders dan hun zoon of dochter aangeven bij de politie. Dat blijkt uit navraag bij de politie van district Den Haag en de gemeente Westland. Er zijn geen plekken waar je straffeloos terecht kunt, dus wie zijn of haar kind in bescherming wil nemen, komt bedrogen uit. "Als burgers vermoeden dat ergens illegaal vuurwerk opgeslagen ligt, kunnen zij contact opnemen met de politie", aldus een politiewoordvoerder.

Ook bij de gemeente zijn er geen mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld niet naar de gemeentewerf met het vuurwerk, omdat er regels verbonden zijn aan de opslag ervan.

Vorig jaar hielden politie en gemeente een gezamenlijke inleveractie, waarbij je straffeloos je legale en illegale vuurwerk kon achterlaten op een aantal plekken in de regio. Er wordt momenteel onderzocht of een dergelijke actie dit jaar weer kan worden gehouden.

Politieke partij Westland Verstandig stelt het probleem volgende week aan de orde in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Categorieen:
Nieuws 112 Westland