Archief
Bibliotheek de Plataan

Bibliotheek de Plataan

Taalhelden Maassluis 2021 bekend

Taalcursist Lisa Khalaf, begeleider Rob Leenstra en vrijwilliger Sjaak Sprong zijn gekozen tot taalhelden van Maassluis.

Wethouder Sjoerd Kuiper maakte hun namen bekend op een feestelijke bijeenkomst in het Taalhuis in bibliotheek de Plataan. Kuiper benadrukte hoe fijn het is dat zij andere mensen helpen bij het leren van de taal: "Stel dat ik in Syrië zou aankomen, hoe zou dat zijn? Als ik niemand versta en het schrift niet kan lezen? Waardering voor jullie en alle Maassluizers die anderen op weg helpen met onze moeilijke taal."

Lisa heeft mede door het wekelijks oefenen met haar Taalmaatje een opleiding tot apothekersassistente afgerond. Ze werkt sinds kort in de apotheek. Haar Taalmaatje Rob maakt het leren gezellig en door zijn belangstellende vragen waarop cursisten een antwoord moeten formuleren, vergroot hij hun woordenschat. Hij begeleidt wekelijks meerdere cursisten, al jarenlang. Sjaak is niet alleen vrijwilliger in het Taalhuis, maar ook bij andere organisaties en is goed in het verbinden van mensen en zijn organisaties.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis