Archief
Signbiblio

Signbiblio

Opnieuw geen vuurwerkshow in Hoek van Holland tijdens oud en nieuw

De vuurwerkshow die voor komende jaarwisseling gepland stond op het strand van Hoek van Holland, gaat ook dit jaar niet door.

Dit schrijft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb in een brief aan de gemeenteraad. Afgelopen zomer zijn er al voorbereidingen getroffen voor vuurwerkshows bij de Erasmusbrug en in Nesselande en Hoek van Holland. Deze zouden gehouden worden zoals tijdens oud en nieuw 2019/20. Maar door de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus kan dit, net als vorig jaar, toch niet doorgaan.

"De onduidelijkheid over de coronamaatregelen tijdens de jaarwisseling maakt verdere voorbereiding onmogelijk. Er is zekerheid en voldoende tijd nodig deze vuurwerkshows te kunnen voorbereiden, inclusief het aangaan van financiële verplichtingen. Dit besluit langer uitstellen is geen optie", aldus de burgemeester. "De ontwikkelingen rondom het virus, de massaliteit van de evenementen en de onzekere toekomst rondom maatregelen tijdens de jaarwisseling zorgen ervoor, dat ik op dit moment moet besluiten dat er dit jaar geen vuurwerkshows in Rotterdam plaatsvinden tijdens de jaarwisseling."

Mogelijk kunnen er nog wel kleinschalige initiatieven plaatsvinden in Hoek van Holland.