Archief
Google Streetview

Google Streetview

Maassluis krijgt geen cent van RET voor incident met spoorbrug

De RET was in 2018 niet verantwoordelijk voor de 'onthoofding' van een binnenvaartschip in Maassluis en hoeft dan ook geen schadevergoeding te betalen.

Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. De gemeente was eind vorig jaar veroordeeld tot het betalen van een bedrag van ruim 100.000 euro aan de schipper, voor de opgelopen schade. Dat zal het dus zelf moeten ophoesten.

Het schip voer op 7 december 2018 Maassluis binnen en moest daarbij onder twee bruggen door. Nadat de twee bruggen waren geopend door de brugwachter en de seinen op groen stonden, begon de schipper met het passeren van de bruggen. Toen het voorschip ter hoogte van de Koepaardbrug was en het achterschip zich nog ter hoogte van de Spoorbrug bevond, draaide de brugwachter de Spoorbrug terug in positie, waardoor die toen in aanraking kwam met de stuurhut. De stuurhut werd zo kapot geramd.

De rechtbank bepaalde afgelopen december dat Maassluis en de ingehuurde brugwachters verantwoordelijk waren voor het incident en dus moesten opdraaien voor de kosten. Begin dit jaar vorderde de gemeente dat bedrag bij de RET, omdat de vervoersmaatschappij als beheerder van de Hoekse Lijn opdrachtgever zou zijn van de brugbediening. RET bestrijdt dat laatste en heeft nu gelijk gekregen van de rechtbank.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis