Kim van Vliet

Quintus ondanks knappe overwinning klaar in Europa

De handbalsters van Quintus zijn ondanks een 37-33 zege op Malaga uitgeschakeld in de European Cup.

Quintus moest na de 37-23 nederlaag tegen de Spaanse ploeg een dag eerder liefst veertien doelpunten goedmaken om zich te kunnen plaatsen voor de vierde ronde. Dat bleek te veel gevraagd, maar de ploeg van trainer Fred Michielsen kreeg wel de complimenten.

De wedstrijd aan de Spaanse Costa del Sol ging in de eerste helft lang gelijk op, maar in de laatste minuut voor rust vergrootte Quintus de 15-14 voorsprong naar een 18-15 ruststand: Lexie Louwerens maakte er twee en Fem Boeters scoorde eveneens voor de Heulse ploeg. Overigens had de scheidsrechter vlak daarvoor twee speelsters met rood van het veld gestuurd. Lois Strik (Quintus) en Isabelle dos Santos Medeiros maakten de wedstrijd niet af.

Quintus bleef ook aan het begin van de tweede helft aan de leiding, maar na twaalf minuten spelen was Malaga teruggekomen en stond het toch weer gelijk: 23-23. Een aantal minuten bleef de score daarna dicht bij elkaar, maar na de Spaanse 25-25 volgden vier doelpunten van Quintus: Angelique van Duijvenbode (2), Celine Michielsen en Boeters waren trefzeker. Die voorsprong gaven de Westlanders uiteindelijk niet meer uit handen.

Boeters en Michielsen scoorden beiden acht keer en waren daarmee de topschutters bij Quintus.