Archief
WOS

WOS

Scheepshut voor bewoners De Tweemaster in Maassluis

Bewoners van De Tweemaster in Maassluis kunnen onder het genot van een kopje koffie in een echte scheepshut mooie herinneringen ophalen.

In het verpleeghuis is een gang omgedoopt tot een scheepsreisboulevard. Televisieschermen in de vorm van patrijspoorten tonen een video van de Nieuwe Waterweg, en tal van accessoires bootsen een virtuele reis op het water na. Veel inwoners van het verpleeghuis hebben een binding met het water. Door de geluiden en de geur van de rivier en de beelden komen oude herinneringen weer naar voren.

"Wij zijn ontzettend trots dat wij iets unieks hebben neergezet, een scheepsreis in onze Tweemaster aan de boulevard die hiervoor is ontwikkeld", vertelt Nico Oosters, clustermanager facilitaire dienst. In de scheepshut kunnen bewoners op verhaal komen en daar kunnen gesprekken ontstaan die eens niet gaan over het weer, maar over de rivier, haven en zee.

Het idee komt van andere verpleeghuizen waar bijvoorbeeld al treincoupés zijn gemaakt waar bewoners een denkbeeldige treinrit maken. Omdat het verpleeghuis in Maassluis staat en de meeste bewoners wel iets met de Nieuwe Waterweg hebben, ontstond het idee voor de scheepshut. De inrichting van de scheepshut is deels betaald door sponsoren, vrijwilligers hebben oude maritieme materialen aangeboden om te gebruiken.

In het verpleeghuis zitten 114 bewoners die kampen met lichamelijke klachten, dementie of gecombineerde klachten.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis