Archief
WOS

WOS

Kosten controle coronapas worden gecompenseerd

De kosten die (sport)verenigingen, organisaties en ondernemers moeten maken voor het controleren van coronatoegangsbewijzen, komen in aanmerking voor een compensatie.

Dit heeft de gemeente Westland laten weten aan FeVoWest, de federatie van voetbalverenigingen in Westland en Midden-Delfland. De regeling zal gelden voor de periode van 25 september tot en met 31 december 2021.

FeVoWest had gevraagd op welke wijze de Westlandse voetbalverenigingen gebruik konden maken van het geld, dat de rijksoverheid beschikbaar heeft gesteld voor het handhaven van de coronatoegangsbewijzen. Als voorbeeld was het bedrag genoemd dat FC 's-Gravenzande zaterdag op tafel moet leggen voor het inhuren van twee beveiligers: 720 euro.

De gemeente laat weten dat momenteel een compensatieregeling wordt voorbereid. Als die er is, kan iedere ondernemer/organisatie een vergoeding van gemaakte kosten aanvragen. Het kan overigens zo zijn dat de kosten niet voor de volle 100 procent vergoed worden, wanneer er meer aangevraagd wordt dan er via het rijk aan de gemeente beschikbaar is gesteld. Zodra de regeling is vastgesteld, worden sportorganisaties via de Nieuwsbrief sport op de hoogte gebracht.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland