Archief
Archieffoto WOS

Waar en wat met Sinterklaas komende zaterdag in Westland?

Komende zaterdag zijn er op vijf plaatsen in Westland intochten van Sinterklaas. In vier andere dorpskernen gebeurt dat volgende week zaterdag.

De gemeente Westland heeft voor aanstaande zaterdag vergunningen verleend voor intochten in De Lier, Honselersdijk, Monster, Naaldwijk en Poeldijk. In Wateringen is geen traditionele intocht, maar is net als vorig jaar gekozen voor een digitale oplossing.
Voor zaterdag 20 november zijn vergunningen verleend in Kwintsheul, Maasdijk, ’s-Gravenzande en Ter Heijde.

Hieronder per dorpskern enkele details van aankomende zaterdag.

De Lier
De Sint en zijn Pieten komen rond 14.00 uur met de boot aan bij de Bleijenburgbrug. Aansluitend zijn er voor de kinderen diverse activiteiten in de Hoofdstraat.

Honselersdijk
In Honselersdijk is er geen 'locatie-bijeenkomst' met Sinterklaas. De aankomst per boot is rond 14.00 uur ter hoogte van de Valkehorst. Vervolgens rijden Sint en Pieten een route door diverse wijken van het dorp.

Monster

De Sint arriveert zaterdag bij de kade van de Havenstraat, waar de boot om 13,50 uur wordt verwacht. Daarna maakt de goedheiligman op zijn paard en begeleid door een reeks Pieten een rondrit door het centrum. Daarbij wordt als vanzelfsprekend ook het Kerkplein aangedaan.

Naaldwijk
De eerste Pieten zullen rond 13.00 uur in Naaldwijk aankomen op een platte kar op het Wilhleminaplein. Om 13.30 zal Sinterklaas daar in een koets arriveren, begeleid door de Pietenband. Daarna zal hij op enkele locaties in het centrum en De Tuinen rondlopen, zolang dit verantwoord is qua aantal mensen. De goedheiligman zal rond 15.30 uur vertrekken.

Poeldijk
Samen met zijn Pieten arriveert Sinterklaas rond 13.15 uur per boot bij de steiger bij de Terwebloem. Vanaf daar zal de optocht met muziek via de Voorstraat, Kerklaan, Jan Barendselaan en de Irenestraat naar De Veiling gaan. Daar is van 14.00 tot 16.00 uur een feest. De entree bedraagt 2 euro per persoon. Bij de deur is er controle op het bezit van een coronatoegangsbewijs.

Wateringen
Vanaf zaterdag zijn er vanuit Wateringen op alle sociale media filmpjes van de Sint te bekijken. Daarin komen diverse activiteiten aan bod, zoals een kleurwedstrijd en speurtocht. Op zaterdag 20 november zijn 'de gekste pieten' in het dorp aanwezig.