Archief
Ginopress

Verdachte brandstichting The Score Maassluis vrijgesproken

De rechtbank in Rotterdam heeft een 17-jarige jongen uit Maassluis vrijgesproken van brandstichting in restaurant The Score aan het Dennendal in Maassluis op 31 december 2019.

Op camerabeelden was te zien dat een man de ruit van het restaurant breekt en vuurwerk naar binnen gooide. Door het vuurwerk ontstond er in het pand forse brandschade. De dader droeg een groen vest of groene jas met een capuchon, een zwarte broek en zwart met witte schoenen. Hij had zijn capuchon over zijn hoofd, waardoor zijn gezicht niet zichtbaar was.

Een medewerkers van het restaurant verklaarde op de beelden de verdachte herkennen aan zijn kleding, schoenen, bouw en postuur. De rechtbank kan op basis van de camerabeelden echter niet vaststellen dat de verdachte de persoon op de beelden is. Daarvoor is de gedragen, effen, kleding onvoldoende onderscheidend.

Tapgesprekken

In het dossier bevinden zich tapgesprekken en een onderzoek naar de historische gegevens van de telefoon van de verdachte. Daaruit blijkt dat de telefoon van de verdachte vlak voor de brand een zendmast in de buurt van het restaurant heeft aangestraald. Op één van de tapgesprekken is te horen dat de verdachte met zijn broer spreekt over een brand, dat men weet dat hij het is, dat ze niet hebben kunnen zien dat hij het is, dat hij het 'verkankerd' heeft en dat er een groep jongens op afstand zat te kijken. Dit tapgesprek, dat bijna een maand na de ten laste gelegde brandstichting plaatsvond, is echter naar het oordeel van de rechtbank niet te relateren aan de brandstichting op 31 december 2019 bij The Score

De rechtbank is van oordeel dat er weliswaar sterke aanwijzingen zijn dat de verdachte betrokken is bij de brandstichting, maar dat het wettig en overtuigend bewijs ontbreekt. De verdachte is hier dan ook van vrijgesproken.

Verdachte veroordeeld voor mishandeling

De verdachte verliet de rechtbank overigens niet zonder straf. Hij is veroordeeld voor het plegen van een mishandeling in groepsverband op 14 september 2019 op de Nijverheidsstraat in Maassluis. Het slachtoffer werd hier op de grond gegooid, geschopt en geslagen. Terwijl de mishandeling plaatsvond, werd het voorval gefilmd. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte het slachtoffer heeft mishandeld en legt de verdachte een taakstraf van 40 uur op. Rekening houdend met het voorarrest blijft er 30 uur taakstraf over.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis