Archief
Archief Google Streetview

Huisartsen Schipluiden: 'Bouw één villa minder in ruil voor goede huisartsenzorg'

De huisartsenpost van Schipluiden is dringend op zoek naar een nieuwe locatie.

Het huidige onderkomen aan de Windrecht is te klein en verouderd. Het ruimtegebrek zal volgens huisarts Van den Ende de komende jaren alleen maar erger worden door vergrijzing, de komst van nieuwe woningen in het dorp en extra zorgtaken voor de huisartsen.

Er is al anderhalf jaar zonder resultaat gezocht naar nieuwe huisvesting. Daarom deden de huisartsen vandaag tijdens een gemeenteraadsvergadering een verzoek aan de raad om hen actief te helpen zoeken naar een ander onderkomen. "We hopen dat - hoewel de prioriteit bij woningbouw ligt - het college na vandaag overtuigd is, dat naast woningen ook goede huisartsenzorg noodzakelijk is", zei Van den Ende. "In feite vragen we dus om het ontwikkelen van één villa minder in ruil voor een goede en toekomstbestendige huisartsenzorg in Schipluiden."

Doel is vóór 1 januari 2022 duidelijkheid te hebben. De verhuizing zou uiterlijk in 2025 een feit moeten zijn.

Motie

De oproep van de huisartsen werd ondersteund met een motie van zes van de zeven fracties in de gemeenteraad. CDA, ChristenUnie, D66, Mijn Partij, OGP en PvdA vragen daarin het college van B en W om mee te zoeken naar alternatieve huisvesting en de raad daarover in januari a.s. te informeren. Uiteindelijkwerd de motie unaniem aangenome, omdat ook de VVD zich kon vinden in de strekking van de motie.

Wethouder Wendy Renzen liet weten dat het vinden van een nieuwe locatie een behoorlijke uitdaging gaat worden. Desondanks wilde ze er wel mee aan de slag. De wethouder verwacht echter in januari nog weinig concreets te kunnen melden.