Archief
WOS

WOS

Geld voor Yunus Emre uit begroting Westland

Geld dat was gereserveerd voor de komst van een islamitische school naar Westland is uit de begroting geschrapt.

Dat gebeurde op initiatief van de LPF met steun van GemeenteBelang Westland en Westland Verstandig. Het voorstel is aangenomen met 21 stemmen voor en 18 tegen. De 450.000 euro die voor de school was gereserveerd komt daardoor terug in de gemeentelijke schatkist.

Westland Verstandig diende een voorstel in om als raad in beroep te gaan, als de Kroon over enkele weken het besluit vernietigt van de Westlandse gemeenteraad die de school niet had opgenomen in het Plan van scholen.

Dat kwam de fractie te staan op een betoog van burgemeester Bouke Arends: "Over de Islamitische school is genoeg gewisseld en standpunten zijn in beton gegoten. Dat is zoals het is, en ik wil daar absoluut niet in treden. Mijn vraag is of het verstandig is als bestuursorganen elkaar voor de rechter gaan slepen", aldus de burgemeester.

Hij wees de lokale partijen erop dat zij het beroep tegen de vernietiging gaan verliezen. "Ik gun u uw politieke afweging, maar ik geef u dat als overweging mee. Dat laat onverlet uw politieke standpunt over dit onderwerp", aldus de burgemeester.

Westland Verstandig, LPF en GBW lieten zich niet vermurwen en stemden voor de eigen motie en daarmee haalde die ook een meerderheid van 21 raadsleden tegen 18 tegenstemmers.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland