Archief
WOS

WOS

Begroting Westland aangenomen

De begroting 2022-2025 voor de gemeente Westland is met ruime meerderheid aangenomen. Er wordt volgend jaar zo'n 346 miljoen euro uitgegeven.

De grootste kostenpost, 103 miljoen, is het sociaal domein waar jeugdzorg onder valt. Verder gaat er 66 miljoen naar volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. Dat geld gaat onder meer naar een ontwikkelvisie voor de Verdilaan in Naaldwijk, uitwerking van plannen voor een tweede Berkenflat in 's-Gravenzande, aanpak van het Floragebied en uitwerking van de centrumplannen voor de dorpskernen.

Er zijn tijdens de begrotingsbehandeling een paar wijzigingen doorgevoerd, zo is het geld voor de islamitische school Yunus Emre geschrapt, deed de raad een unanieme oproep aan het college om soepeler om te gaan met regels voor mantelzorgwoningen, waar verzorgde en verzorgende samen kunnen wonen. Verder is een voorstel aangenomen om alle basisscholen de kans te geven om een bibliotheek op school te krijgen. Veel gesteggel was er over de cijfers van kap en aanplant van bomen. Maar een voorstel voor een bomenregister waarin duidelijk staat hoe veel bomen er zijn in Westland, haalde geen meerderheid.

Lokale lasten

In Westland blijven de woonlasten gelijk aan die in 2021 voor de inwoners die geen koopwoning hebben. De bezitter van een huis met een gemiddelde WOZ-waarde gaat iets meer betalen vanwege de verhoging van de ozb-heffing (onroerendezaakbelasting) volgend jaar met 4 euro naar 316 euro. Dat is vanwege de inflatiecorrectie.

Dit is de laatste begroting van deze bestuursperiode en dit college van burgemeester en wethouders. In maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland