Archief
WOS

WOS

Arantxa Rus gaat in 2022 voor top-45

Tennisster Arantxa Rus wil eind 2022 bij de beste 45 tennissters van de wereld horen.

Dat zegt de 30-jarige speelster uit Monster in een interview met de WOS. Rus was in oktober de nummer 61 van de wereld en evenaarde daarmee haar beste notering ooit: in 2012 stond ze ook al op die positie. Daarna volgde een periode waarin het bergafwaarts ging en ze zichzelf weer omhoog tenniste. "Volgend jaar wil ik de top-45 halen", is Rus vastberaden. "Ik wil dan ook weer wat grotere toernooien spelen, zodat ik dat doel kan behalen."

Thuis in Monster

Rus is deze periode weer even thuis bij haar ouders in Monster. De rest van het jaar heeft ze Barcelona als thuisbasis. Ze werkt daar sinds een aantal jaar met de Spaanse coach Julian Alonso en ook de rest van haar team, zoals een fysio en conditietrainer, is daar gevestigd.. "Dus eigenlijk kom ik alleen in Nederland als ik vrij ben."

"Het is wel fijn om weer thuis te zijn", vervolg Rus. "Je bent als tennisser alleen maar aan het reizen: tas in, tas uit, land in, land uit. Dan is het wel lekker om even thuis te zijn en niks te doen."

Artikel gaat verder onder de video:

Rus versloeg in 2011 als destijds 20-jarige de toenmalige wereldtopper Kim Clijsters op Roland Garros. Maar de toernooizege in Valencia van afgelopen augustus in Valencia blijft nu het meeste bij. "Dat was wel hele mooie overwinning, ook omdat ik daardoor een grote sprong maakte op de ranglijst en dus weer grotere toernooien kon spelen. Er zijn natuurlijk ook andere mooie momenten geweest, maar deze blijft nu het langst hangen."