Martijn Molenaar

Opnieuw puntenverlies Westlandia

Het zondagelftal van Westlandia heeft vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen EVV met 1-1 gelijkgespeeld.

De derdedivisionist wacht inmiddels al bijna twee maanden op een zege. Na de 3-0 overwinning op 12 september tegen Blauw Geel'38 volgden louter nederlagen en gelijke spelen. Daardoor waren de Naaldwijkers inmiddels afgezakt naar de vijftiende plaats in de competitie.

Westlandia begon tegen EVV moeizaam. De gasten uit het Limburgse Echt waren de betere ploeg, Westlandia had moeite met zelf balbezit te houden. Toch waren het de Naaldwijkers die in de eerste helft tegen de verhoudingen in op voorsprong kwamen. Een voorzet van rechts van Melvin Vissers bereikte Kai Verbeek. Met een snoekduik kopte de kleinste man van het veld de openingstreffer langs de Echtse doelman. 1-0 was ook de ruststand.

Die goal leek Westlandia vleugels te hebben gegeven, want de thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamer en had zelfs een paar goede kansen. Omdat het lang 1-0 bleef, werd het in de slotfase nog spannend. Eerst redde doelpuntenmaker Verbeek zijn ploeg nog door een bal die doelman Jack Morauw al was gepasseerd weg te halen. Maar vijf minuten voor het einde schoot EVV toch nog de gelijkmaker binnen. Daarmee verspeelt Westlandia dus opnieuw punten.

Verslaggever Thom Voskamp sprak doelpuntenmaker Kai Verbeek

Den Hoorn blijft bovenin meedoen

Hoewel het door de overstap naar de zaterdag dit seizoen niet kan promoveren, blijft SV Den Hoorn in de eerste klasse B meedoen om de bovenste plekken. De Midden-Delflanders waren tegen CVV Zwervers de betere partij. Na een kwartier zette Peterson Schenkels de 1-0 op het scorebord. Ruim tien minuten voor het laatste fluitsignaal werd het zelfs nog 2-0. Dat was mede te danken aan de scheidsrechter, die de voordeelregel goed toepaste. Daar kon Dylan Spaans van profiteren en de score dus verdubbelen.