Green Eagles

Eerste overwinning basketbalsters Green Eagles

De basketbalsters van Green Eagles hebben na een competitiestart met vier nederlagen op rij, gisteravond eindelijk de eerste overwinning behaald.

In Maassluis werd Leiden met 87-68 aan de kant gezet. Het verschil werd na rust gemaakt.

De thuisploeg begon goed en stond al snel 5-2 voor. Daarna ging het meer gelijk op. Via 13-13 na acht minuten stond het aan het einde van het eerste kwart 15-19. De start van het tweede kwart was niet goed. De Maassluise vrouwen waren verdedigend nog zoekende, waardoor Leiden een kleine marge kon creëren (19-25). Na een verandering van de verdedigingsvormen kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd en stond het halverwege 35-34.

Green Eagles kwam na rust op stoom. Verdedigend werden de duimschroeven aangedraaid en aanvallend viel alles op z'n plek. Binnen vijf minuten stond er een verschil van dertien punten op het bord, wat tevens zorgde voor een boost van het zelfvertrouwen. Aan het einde van het derde kwart was de stand 64-50. Gewaarschuwd door de coaches dat de focus moest blijven, liepen de Eagles in het vierde kwart uit naar 77-54. De wedstrijd was daarmee gespeeld en de thuisploeg kon de laatste minuten geconcentreerd uitspelen.