WOS - Piet Voskamp

Honselersdijk verslaat Velo in knotsgekke derby

Honselersdijk heeft weer drie punten gepakt in de eerste klasse A. Het won de streekderby van Velo met 3-2.

Honselersdijk, dat vorige week voor het eerst won, begon met hoge druk aan de wedstrijd. Toch waren het de gasten uit Wateringen die vlak voor de rust twee keer het net vonden via Lars de Jong en Daan van Rossum. Honselersdijk had ondanks het goede spel moeite met kansen afmaken. Maar de oranjehemden wisten de rug te rechten. Met drie doelpunten in het laatste halfuur heeft Honselersdijk de tweede overwinning van het seizoen gepakt.

Doelpuntenregen bij HVC’10

In een vermakelijke en doelpuntrijke wedstrijd heeft HVC’10 aan het langste eind getrokken tegen SVC’08. In het duel vielen tien doelpunten: 4-6. Vooral in de tweede helft gebeurde er veel, met acht doelpunten en tweede rode kaarten (onder andere voor de trainer van SVC’08). De ploeg uit Hoek van Holland liet zich niet van de wijs brengen door het agressieve spel van het team uit Wassenaar en boekte een verdiende zege.

SVC'08 - HVC'10 Ruud de Jong

Monster en Lyra in evenwicht, Verburch pakt tweede plaats

Het blijft stuivertje wisselen in de derde klasse B. Monster speelde tegen streekgenoot Lyra en in een matige derby bleef het scorebord op 0-0 staan. Door het gelijkspel neemt Verburch de tweede plaats over. De Poeldijkers wonnen met 3-1 van DWO. De koppositie blijft behouden aan FC Skillz uit Wateringse Veld. Het versloeg in de slotminuten Schipluiden met 3-2.

Tweede divisie
Excelsior Maassluis - Jong Sparta Rotterdam 0-2 (0-1)

SVC'08 - HVC'10 4-6 (1-1)
Sil van Ooijen, Mitchell Bouwhuis, Badr Ben Mohammed, Daniël Storm, Thomas van der Bogt, Dave Kram

Westlandia - Berkel 2-0 (0-0)
Sven Enthoven, Roy van Beek

Derde klasse B
Verburch - DWO 3-1 (1-1)
Miquel van Dijk, Wesley Vollebregt, Nick van Zijl

Quick Steps - KMD 1-3 (0-1)
Dylan Arbouw (strafschop), Sam Haghighat (2)

Sportclub Monster - Lyra 0-0 (0-0)

DSVP - Naaldwijk 0-2 (0-0)
Danny Niël (2)

SSA FC Skillz Wateringse Veld - Schipluiden 3-2 (1-1)
Martijn van Dorp, Chris van Beurden (strafschop)

Toofan - Maasdijk 2-5 (1-2)
Wouter Laan, Kevin van den Berg (2, waarvan 1 strafschop), Stef Bruinen, Shane Sanders

HMSH - Quintus 0-0 (0-0)