Archief
archief WOS

Last onder dwangsom voor Westlandse schipper

De schipper van een schuit die dit jaar en vorig jaar betrokken was bij overlastgevende situaties in Westland, krijgt een boete als hij weer de fout ingaat.

Burgemeester Arends wil met een zogeheten last onder dwangsom voorkomen dat opnieuw de openbare orde wordt verstoord en mensen lastig worden gevallen. Voor iedere keer dat de regels worden overtreden, moet de schipper 2.500 euro betalen, totdat een maximum is bereikt van 10.000 euro. Daarna kan een nieuwe (verhoogde) last onder dwangsom worden opgelegd.

Opvarenden van de schuit in kwestie veroorzaakten in de zomers van 2020 en 2021 onder invloed van drank meerdere keren veel (geluids)overlast. Ook werden vanaf de schuit lege bierflesjes, blikjes en een krat in de achtertuin van een woning in Poeldijk gegooid en werd er gevochten. Een schipper mag op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Westland geen handelingen verrichten, waardoor voor de overige waterrecreanten, omwonenden en de omgeving hinder of overlast ontstaat. Hetzelfde geldt voor opvarenden.

"Met een grote groep schuitvaren is gezellig, maar het mag niet zo zijn dat door het gedrag van de groep de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel van inwoners en recreanten worden aangetast", aldus burgemeester Arends.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland