Archief

Nieuwe maatregelen vallen sportscholen zwaar: 'Sporten moet gestimuleerd worden'

De anderhalvemeterstickers zijn net weg uit de meeste sportscholen en er staan al weer nieuwe coronabeperkingen voor de deur.

Vanaf zaterdag mag je alleen nog maar met een geldige QR-code de sportschool in. Voor onder andere Health Club Fitline in Maassluis valt deze maatregel erg zwaar. Carlo Mast is clubmanager van Fitline, hij baalt erg van de nieuwe maatregelen. "Ik vind het erg jammer, het gaat een grote groep mensen weer beperken om gezond te blijven", vertelt Mast.

Toen maandag de nieuwe maatregelen uitlekten en het gerucht ging dat de QR-code nu ook bij sportscholen ingevoerd zou worden, kreeg de sportschool in Maassluis al de eerste opzeggingen binnen. "Wij verwachten hierdoor ongeveer 10 tot 20 procent van onze leden te verliezen", aldus de clubmanager.

Sluiten is geen optie

Volgens Mast is het juist nu belangrijk om gezond te blijven. "Mensen zijn tegenwoordig veel thuis en daardoor zitten en liggen ze veel, er is eigenlijk een soort van bewegingsarmoede", legt Mast uit. "Hierdoor gaat de weerstand en gezondheid achteruit. Daarom moet sporten, juist in deze tijd, gestimuleerd worden."

Toch is de clubmanager van de sportschool uit Maassluis ook opgelucht. "Ondanks dat we klanten gaan verliezen, ben ik blij dat we niet helemaal hoeven te sluiten. Dat zou voor ons echt geen optie zijn. Op deze manier houden we toch nog zo’n 80 procent wél aan het sporten, en dat is heel belangrijk."

Eric van Steekelenburg van handbalvereniging Quintus vertelt bij Maarten in de Middag dat zij ook niet blij zijn met deze maatregel