Archief

Horeca-oplossing voor surfscholen als Westbeach in aantocht

Er gloort een uitweg voor de al jaren durende strijd tussen de gemeente Westland en surfschool Westbeach bij Monster met betrekking tot horeca-activiteiten.

B en W van Westland zijn bezig met een regeling om aan de op het strand gevestigde recreatiebedrijven, zoals surfscholen, het verstrekken van eten en drinken toe te staan. Tegelijkertijd moeten strandpaviljoens de gelegenheid gaan krijgen om op beperkte schaal recreatie-activiteiten te ontplooien.

Als de gemeenteraad met dit voornemen instemt, verandert het beleid dan van 'functiescheiding' naar 'functiemenging'. “Hiermee wordt recht gedaan aan de diverse belangen”, zo verklaart het college
De nieuwe regels worden gehanteerd vanaf het nieuwe strandseizoen, waarbij de ondernemers dan vanaf 1 maart 2022 aan de regels zullen moeten voldoen. Deze regels zullen worden vastgelegd in een nieuw bestemmingsplan ‘Kust Westland’.

Recreatiebedrijven mogen dus straks ‘ondergeschikte’ horeca gaan voeren. In de conceptregeling is opgenomen dat gasten van zo’n recreatiebedrijf gebruik mogen maken van de (ondersteunende) horeca. Ouders die als begeleiding optreden van minderjarige kinderen die deelnemen aan een strandactiviteit of -les kunnen als zo'n gast beschouwd worden.